moka moka
تقطع الفرخه علي اربع ارباع وتتبل
التتبيلة:
بصله كبيرة مفريه+2طماطم مبشورة بمبشره البصل+عدد عصير 2 ليمون+رشه زعتر حوالي معلقتين كبار قليل من الملح
الطريقة
تتبل الفراخ بالتتبيله السابقه وتوضع علي ظهرها في الفرن وتسقي بالميه حبه بحبه وتتغطي بورق فويل
بعد ما تستوي وشها الاولاني تقلب علي الوش التاني وتكمل تسويتها ثم يفتح الشوايه لتحمير وش الفراخ
من الممكن اضافه شرايح بطاطس بيضاء علي ارضيه الصينيه او قليل من البسله والجزر
تقدم مع ارز ابيض +سلطه خضرا او سلطه طحينا+او تبوله لبناني
الزعتر في الفرن بيدي ريحه جميله جدااا لو مش بتحبوا البطاطس في ارضيه الصينيه ممكن تحمري بطاطس عاديه معاها...
.ملحوظه:
الصوص بتاعها حلو جدا البصل والطمطاطم والزعتر مع مزازة الليمون بيدي طعم رائع
تتبيلة الفراخ المشويه والشيش طاووق........تجنن وسهله جداااااااااا....اممممم انا جوعت أولا لازم تعملى التتبيله دى قبل الاكل بيوم عشان تاخد حقها فى التتبيل
الطريقه: 1- ضعى الفراخ فى طبق عميق
2- ضعى عليها الزبادى ، لمون ، ملح ، ثوم ، زعتر ، زيت
3- سيبيها فى التلاجه طول الليل
الطبخ :
ضعيها فى شواية البوتاجاز
او الميكروويف
أو لو كانت شيش طاووق (مكعبات فراخ مخليه) ضعيها
فى اسياخ خشبيه على طاسه تيفال بدون ماتدهنيها اى زيوت
ودوقى بقا وشمى احلى ريحة فراخ